tym razem postanowiłam dodać też siedzącą w maleńkim słoiczku truflę
- ale muszę powiedzieć że nie miała ona zbyt wiele aromatu, może przez tą zalewę w której siedziała. leśne grzyby były znacznie smaczniejsze.
Składniki na sos
300 g leśnych grzybów (twardych)2 ząbki czosnku
masło i oliwa - po jednej łyżce
gałazka świeżego tymianku
sól i pieprz
natka pietruszki i parmezan do podania
cienko krojona trufla lub oliwa truflowy do skropienia na koniec
200 g suchego makaronu (na 2 osoby)
grzyby czyszczę, kroję na kawałki i podsmażam na maśle i oliwie dodając czosnek i tymianek.
wrzucam makaron na wrzącą wodę i gotuje i minutę mniej niż na opakowaniu. odcedzam zachowując szklankę wody z gotowania.
mieszam makaron z grzybami i wlewam trochę wody żeby całość pokryła się pysznym sosikiem. do podania świeżo starty parmezan, natka pietruszki i kilka kropel oliwy truflowej lub plasterków trufli.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz